Product review: vegan soap bars van Cherished at Home

Hoi hoi, leuk dat je mijn nieuwe blog weer leest! In deze blogpost deel ik met ervaring met de vegan soap bars van Cherished at Home en daarnaast heb ik de voordelen van deze zeepjes ten opzichte van ‘traditionele’ shampooflessen op een rijtje gezet. De laatste tijd heb ik veel nagedacht over hoe het plasticgebruik in mijn dagelijks leven kan verminderen, en daar horen verzorgingsproducten natuurlijk ook bij. Al die plastic flesjes, pompjes en tubes zorgen namelijk voor enorm veel afval en vervuiling. Ik ging op zoek naar fijne alternatieven en kwam veel interessante merken tegen die gebruik maken van zero-waste verpakkingen of gerecyclede flesjes. Zo kan je bijvoorbeeld de verpakkingen van het merk Beauty Kitchen naar hen terugsturen en deze worden vervolgens hergebruikt, super tof concept toch? Een andere oplossing die mij heel erg aansprak is het gebruik van zeepblokken, oftewel de vaste vorm van vloeibare zeep. Er zijn verschillende merken die deze zeepjes verkopen en ze bestaan onder andere in de vorm van bodywash, haarshampoo, -conditioner en make-up remover. Oftewel: the possibilities are endless! Tijdens mijn vakantie in Engeland bezocht ik een super schattig ambachtenmarktje waar alleen maar handgemaakte, natuurlijke en lokaal geproduceerde producten werden verkocht. Op deze markt kocht ik onder andere de zeepjes die ik voor deze blogpost heb uitgeprobeerd. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan snel verder!

De voordelen van deze soap bars op een rijtje

De zeepjes van Cherished at Home zijn:

1. Plasticvrij + zero-waste, yay! | Omdat de zeepjes in vaste vorm zijn, hoeven ze niet verpakt te worden in een plastic flesje of pompje. De switch naar zeepblokken in plaats van vloeibare shampoo kan ons wereldwijd zo’n 135 ton plastic schelen! En omdat vloeibare shampoos voor het grootste deel uit water bestaan (ja, echt) besparen we wereldwijd ook nog eens 450 duizend liter water door voor soap bars te kiezen.

2. Compact + makkelijk mee te nemen | Bye bye lekkende vloeistoffen in je koffer, of gepruts met doorzichtige zakjes als je gecontroleerd wordt voor je vlucht. Deze zeepjes wikkel je gewoon in een handdoek of in een kledingstuk (gaat het alleen maar lekkerder van ruiken) en zijn zó klein dat ze makkelijk in elke koffer of tas passen. De ideale travel companion dus.

3. Geldbesparend | Wist je dat één zeepje gelijk staat aan zo’n 3 flessen shampoo (van 250 mililiter)? Ik heb voor deze zeepjes per stuk 5 euro betaald, terwijl ik voor een fles shampoo vaak tussen de 5-10 euro betaal. Daar komt dus nog eens bij dat deze soap bars zo’n 3 keer langer mee gaan! Kortom, op termijn is dit absoluut voordeliger.

4. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten | dit geldt misschien niet voor alle merken, maar de zeepjes van Cherished at Home bevatten alleen natuurlijke ingrediënten. Dat is niet alleen fijn voor je huid, maar ook voor de planeet! Ik vind het maar niks als een product gekke chemische toevoegingen bevat of bestaat uit ingrediënten waarvan ik de naam niet kan uitspreken. De zeepjes die ik heb uitgetest bevatten alleen natuurlijke en essentiële oliën, shea butter, plantaardige glycerine en natuurlijke kleurstoffen. Ze zijn dus helemaal vrij van parabenen en SLS, terwijl de meeste vloeibare shampoos deze stofjes wel bevatten.

5. 100% vegan-friendly | Wist je dat bij ‘normale’ shampoos, douchegels en andere verzorgingsproducten vaak gebruik wordt gemaakt van dierlijke ingrediënten? Dat is bij deze soap bars (gelukkig) niet het geval. Ook de glycerine die erin zit is van plantaardige oorsprong, wat het product 100% vegan-friendly maakt!

Mijn ervaring

Ik heb twee zeepjes uitgeprobeerd, in de geuren sinaasappel lavendel en bergamot ylang ylang. Ten eerste: beide soap bars ruiken echt verschrikkelijk lekker (love at first smell) maar ik denk dat ik uiteindelijk toch de voorkeur geef aan de sinaasappel lavendel variant. Deze zeepjes zijn dus een vervangend product voor een vloeibare bodywash of douchegel, maar ze worden ook verkocht als alternatief voor shampoo, conditioner en zelfs make-up remover. Ik heb ervoor gekozen om te starten met een bodywash om de ‘overgang’ toch iets te verkleinen, maar ik zou in de toekomst ook heel graag de shampoo- en conditioner versies willen uitproberen. Je kunt echt ruiken dat de zeepjes met natuurlijke oliën zijn gemaakt, de geur is heerlijk sterk en toch niet té overheersend. Het was even wennen dat deze bodywash niet vloeibaar was maar in ‘vaste’ vorm, maar de soap bars zijn me hoe dan ook erg goed bevallen. Je kunt de zeepjes direct op je lichaam aanbrengen en deze gaan dan vanzelf schuimen. Het viel me ook echt op hoe weinig ervan je eigenlijk nodig hebt, en dus ook hoe lang je ermee kan doen in vergelijking met vloeibare douchegel. Oh, en nog een verrassende tip: de soap bars werken ook super goed als alternatief voor scheergel, met name op de benen! Je benen voelen daarna echt zijdezacht aan. Al met al ben ik dus zeker positief!

In andere woorden: ik zou de zeepjes (in de vorm van een bodywash) 100% aanraden! Wil jij ze ook uitproberen? In Nederland weet ik in ieder geval dat ze bij Holland & Barrett en Lush goede soap bars verkopen, zowel de bodywash versie als de shampoo- en conditioner versie. Ik kan niet wachten om deze ook uit te testen!

Heb jij deze zeepjes al eens uitgeprobeerd? Wat was jouw ervaring?

Liefs, Mijnke

Posts created 11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven