512 Nijmegen | modeshow herfst-winter collectie

Terwijl ik dit schrijf zit ik nog na te genieten van de modeshow van 512 die gisteren— op 31 oktober— in de winkel plaatsvond. Daarnaast ben ik sinds gisteravond al in een hevige strijd verwikkeld met mijn eigen koopzucht want oh oh oh, wat was de collectie mooi! Omdat ik nog maar sinds kort in Nijmegen woon, voelt het nog alsof ik op een constante ontdekkingstocht ben naar de leukste duurzame kledingwinkels en concept stores in deze (voor mij) nieuwe stad. Desalniettemin duurde het niet al te lang voordat 512 op mijn pad kwam, dat kon namelijk ook echt niet missen: deze winkel heeft letterlijk álles waar ik blij van word. En jij ongetwijfeld ook!

Over 512

Zo gezellig als het er van buiten uitziet, is het van binnen ook: 512 is gevestigd aan de Van Broeckhuysenstraat in een prachtig pand met grote ramen waardoor warm licht naar buiten schijnt, omringd door aan de ene kant een wirwar van planten en aan de andere kant een oneindigheid aan mooie stoffen en prints. In hetzelfde pand is ook Bleshyou gevestigd, waar je terecht kan voor de meest bijzondere planten met ieder een uniek verhaal— de combinatie van deze twee concepten zorgt echt voor een urban jungle gevoel. Naast kleding en potjes en plantjes vind je er originele kaartjes, mooie sieraden én accessoires.

Gouden vondst

Als het gaat om duurzaamheid, ben je bij 512 ook helemaal aan het juiste adres! Deze winkel was voor mij echt een gouden vondst wat betreft eerlijke merken en kwaliteitskleding. In de winkel vind je een selectie van verschillende duurzame + fairtrade merken, waaronder ArmedAngels, 24 Colours, Libertine-Libertine, Things I Like Things I Love en het in-house label Wakker (ontworpen door eigenaresse Jettie Wakker en geproduceerd in, jawel, Nederland!). Waar de andere merken die in de winkel worden verkocht vaak kleurrijk en wat meer out of the box zijn, zijn de items van Wakker minimalistisch en niet seizoensgebonden. Perfect dus als je voor de lange termijn in basics van hoge kwaliteit wilt investeren! Kortom, je kunt hier dus voor het beste van beide werelden terecht.

Label Kiki

Dit jaar werkt 512 samen met het toffe sieradenmerk Label Kiki, een Nederlands merk dat prachtige handgemaakte sieraden verkoopt. Van minimalistische oorbellen tot unieke hangers, verfijnde kettingen en bijzondere armbanden: dit label combineert gedurfdheid met elegantie. De sieraden lagen te schitteren op tafel terwijl de modeshow in volle gang was. Ik ben benieuwd wie de lucky lady was die gisteren de sieradenset van Label Kiki heeft mogen winnen! Ik kom in ieder geval zeker terug voor dit merk, ik kan namelijk geen genoeg krijgen van dit soort accessoires die je outfit nét dat beetje extra geven.

De modeshow

Op de modeshow werden de mooiste items van de nieuwe herfst- en wintercollectie van 512 getoond, zowel van het huismerk Wakker als van ingekochte merken zoals ArmedAngels, 24 Colours, Edited, Things I Like Things I Love, Basic Apparel en meer. Ook in de collectie van het nieuwe seizoen was een duidelijke balans voelbaar tussen tijdloos en minimalistisch en kleurrijke, expressieve items. Veel voorkomende kleuren waren sobere tinten als zwart en donkerblauw— kenmerkend voor Scandinavische merken— en warme herfsttinten, bijvoorbeeld roestbruin. Daarnaast kwam de kleur felrood, die ook wel geassocieerd wordt met luxe, ook in de collectie terug. Zichtbare trends waar de collectie op inspeelde waren onder andere hoog ingezette schouders, oversized items en layering. Er werd afgewisseld tussen elegant, klassiek en stoer: denk aan grof gebreide truien, bloemenprints, getailleerde tunieken en statement t-shirts. Verder waren er ook meerdere prachtige basics van het eigen merk te zien, zoals een klassieke zwarte jurk die voor zowel voor het herfst- en winterseizoen als voor het zomerseizoen geschikt is of de signature Wakker top met een pareltje in de kraag.

Ik heb enorm van deze avond genoten, en heb me volop laten inspireren door al het moois dat voorbij kwam. Ik kan niet wachten om met een aantal van deze items mijn kledingkast helemaal herfst- en winter-proof te maken! Kom jij dit seizoen ook shoppen bij 512? Hopelijk zie ik je daar!

Adres: Van Broeckhuysenstraat 20, Nijmegen

Liefs, Mijnke

Posts created 11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven