Reliving past trends | 15x de meest iconische outfits in Friends

Op zoek naar wat outfit-inspiratie voor het nieuwe seizoen? I got you! Als er iets is wat mij fascineert aan mode, is het dat trends van vroeger altijd weer terug lijken te komen. Als je erover nadenkt, bestaat mode eigenlijk altijd uit een gebalanceerde mix van ‘nieuwe’ trends én klassieke looks in een nieuw jasje. Vernieuwing is wat mode karakteriseert, en toch zijn sommige outfits of items zó iconisch en tijdloos dat deze, hoeveel decennia er ook verstrijken, nog steeds dezelfde zeldzame kracht uitstralen. Ook al is het alweer 25 jaar geleden (omg, wat?) dat de serie Friends op televisie verscheen, telkens weer valt het mij op hoe de outfits van onze all-time favorite vriendengroep ook nu nog super on-trend zijn (seriously, complimenten aan de costume designer van deze serie!). Anyhow, in deze blog zet ik 15 Friends-outfits op een rijtje die jij ook vandaag de dag nog met trots kunt dragen. Ready? Go!

1. All-season miniskirts.
I don’t know about you, maar ik was altijd 100% verliefd op de minirokjes die Rachel vaak droeg in de show. Hiermee bewees ze dat je de perfecte mini- of kokerrok door alle seizoenen heen kan dragen, in honderden gouden combinaties. Investeren in zo’n veelzijdig én klassiek item is nooit verkeerd!

2. De klassieke witte blouse.
Nog een absolute klassieker! Tien jaar geleden droeg Monica deze crisp white blouse samen met een stoere jeans, een combinatie die nog steeds hét toonbeeld is van een verfijnde casual-business look.

3. Tees of long-sleeves onder een jurkje.
Dit is een trend die nu weer helemaal terugkomt: het dragen van een t-shirt of een top met lange mouwen onder een jurkje. Ideaal om laagjes te creëren tussen de seizoenen door, en je favoriete zomerjurkje om te toveren tot een herfst-item. Vooral met een button-down dress werkt deze combi goed!

4. Blazers met prints.
Een blazer kleedt perfect af bij een zakelijke outfit, maar een blazer met een printje kan je look nét een meer speelse touch geven. Check bijvoorbeeld deze super toffe blazer van Phoebe: ik denk dat we haar absoluut de grondlegger kunnen noemen van een stijl die ik bohemian meets business zou noemen. Vaak zijn tweedehands- en retro & vintagewinkels de ideale plek om blazers als deze te vinden!

5. De boho-look.
Phoebe draagt in de show vrijwel altijd bohemian-outfits en staat bekend om haar vrolijk gekleurde jurken en rokken, die perfect aansluiten bij haar spontane, onvoorspelbare en een tikje zweverige karakter. I love it!

6. Crop-tops met een relaxed-fit broek.
Ik ben fan van deze look! Een wijde, relaxed-fit broek (dit kan ook een boyfriend jeans zijn) teamed up met een crop-top zorgt voor de perfecte balans tussen casual en feminine in je outfit.

7. Off-shoulder tops.
De off-shoulder top is al decennia lang één van de meest stijlvolle en elegante items die je maar in je kledingkast kunt hebben hangen. Combineer een off-shoulder top met een stropdas en je hebt de ideale office-look!

8. Overalls.
Dit stoere kledingstuk werd rond 1890 uitgevonden door Levi Strauss (our guy!) en was oorspronkelijk bedoeld als een beschermend kledingstuk voor op de werkvloer. Nu worden overalls als een high-fashion item beschouwd en ook vandaag de dag zijn ze nog 100% style-proof.

9. Sweaters en knitwear over een jurkje.
In plaats van een long-sleeve onder een jurkje, kun je natuurlijk ook een trui of sweater óver een jurkje dragen. Ook op deze manier kun je je zomerjurkjes winter-proof maken, en daarnaast brengt ook deze combinatie tussen casual (de sweater) en elegant (het jurkje) je outfit perfect in balans.

10. Rokje + turtleneck.
Ook hier is balans the key word: door een minirokje te combineren met een coltrui of een top met een hoge halsopening, bereik je een sublieme middenweg tussen classy en sexy, iets wat de costume designers van Friends héél goed onder de knie hadden.

11. Power suits.
Deze stoere working woman-look straalt klasse, elegantie en kracht uit. Ze noemen het niet voor niets een power suit, toch?

12. Monochrome.
De fabulous monochrome-outfits van Rachel bewijzen dat een outfit waarin één kleur centraal staat absoluut niet saai hoeft te zijn!

13. Ruitjes. Everywhere.
Deze print is al jaren een trend, en dat zal de komende tijd ook zeker nog zo blijven! In deze show barst het van dit patroon: of het nou om geruite rokjes, broeken of blouses gaat.

14. Geknoopte blouse.
Een andere manier om een blouse te dragen: laat de knoopjes open en knoop de twee uiteinden van de blouse onderaan vast voor een nonchalante maar super charmante look.

15. Denim always wins!
Deze heeft niet echt toelichting nodig, toch? Denim is al zó lang een trend dat het niet meer uit de geschiedenis (én de toekomst) van mode is weg te denken. Deze wardrobe staple kan je letterlijk overal en altijd dragen, en de mogelijkheden zijn eindeloos! Ik vond zelf deze look van Monica heel tof, een gescheurde jeans met een simpele en klassieke rode top.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze blog te lezen! Door terug te kijken naar trends van vroeger kun je weer met een frisse blik kijken naar kleding die al in je kast hangt, óf je juist laten inspireren om te investeren in een tijdloos item dat je nog niet hebt, maar waar je nog jaren plezier van zult hebben. Laat me vooral weten wat jullie van dit overzichtje vinden en of jullie het leuk zouden vinden als ik meer soortgelijke outfit-inspiration posts over andere series maak. Aangezien ik nog maar net met deze blog ben gestart is alle feedback uiteraard meer dan welkom, dus ik hoor graag van je!

Hope you’ll have a great week!

Liefs, Mijnke

| Alle foto’s vallen onder Bright/Kauffman/Crane Productions and Warner Bros Copyright – FRIENDS TV Show |

Posts created 11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven