Over mij

Nice to meet you! Mijn naam is Mijnke, 21 jaar, een echte taal-nerd en gek op eigenlijk heel veel dingen: naast mode heb ik een grote liefde voor creatief schrijven (van songteksten tot verhalen, filmscripts, interviews en blogs), gitaarspelen, Spaans, tapas en Ben & Jerry’s (peanut butter & cookies, hállo!). Wanneer ik mijn BA European Languages & Cultures heb afgerond, hoop ik nog meer te gaan leren over duurzaam ondernemen op het gebied van fashion tijdens mijn MA Creative Industries.

Met deze blog hoop ik je te mogen inspireren om duurzamere keuzes te maken op het gebied van fashion, beauty en lifestyle. Wil jij een positieve impact maken door bewuster te gaan leven, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Ik heb misschien niet de antwoorden op al je vragen, maar wel wil ik mijn eigen ervaringen en tips met je delen terwijl ik de uitdaging aanga om met kleine dingen het verschil te maken. Zo wordt de stap naar een duurzamer leven hopelijk weer een stukje kleiner en zorgen we met z’n allen weer iets beter voor elkaar én voor de wereld!

Misschien weet je al dat de kledingindustrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is. Niet alleen is er veel sprake van uitbuiting, ook zorgt de productie van fast fashion voor enorm veel co2-uitstoot, waterverspilling en ‘rotzooi’. We kopen vaak meer dan we nodig hebben en sponsoren hiermee onbewust massaketens die op een oneerlijke en vervuilende manier produceren. Ik werd me er bewust van dat ik met alles wat ik koop een stem uitbreng voor de wereld, en besloot dat het tijd werd voor een ander geluid.

Gelukkig is er ook goed nieuws: er bestaan méér dan genoeg alternatieven, en die wil ik graag samen met jou gaan ontdekken! Ben jij net als ik gek op mode, beauty en persoonlijke verzorging? Wil je hiervan blijven genieten én tegelijkertijd onze planeet een beetje mooier maken? Dan ben je hier 100% aan het juiste adres: lief zijn voor jezelf én lief zijn voor de wereld is wat centraal staat. Veel leesplezier!

Liefs, Mijnke

Wil je contact met mij opnemen? Klik dan hier of stuur een mailtje naar info@la-lavanda.nl, dan hoor je zo snel mogelijk van mij terug!

Behind the name

‘La lavanda’ is Spaans voor lavendel— één van mijn lievelingsbloemen— welke symbool staat voor balans, puurheid, schoonheid en liefde. Aan deze betekenis hecht ik veel waarde, met name omdat ik geloof in de kracht van het pure: teruggaan naar je roots en je bewust onderdeel voelen van de natuur en de wereld om je heen. Zo herinneren we onszelf eraan dat we zuinig moeten zijn op onszelf én op onze aarde. Embrace the natural beauty within; be kind to yourself and kind to the planet!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven